dijous, 1 de setembre del 2022

Turquia entrega el cos d'un jove kurd assassinat el 2016 en una bossa al seu pare: " una vergonya per a la humanitat"

 

El pare d'Hakan Arslan va lluitar durant sis anys perquè el seu fill fos enterrat amb dignitat. El fet que li hagin lliurat les seves restes mortals en una bossa va ser una vergonya per a la humanitat, diu el pare de la família kurda. Hakan Arslan va morir el 2016 durant el setge de l'antic districte de Sur a Amed (en turc Diyarbakir). Uns amics el van enterrar al costat d'una església, on es van trobar els seus ossos l'any 2021. Malgrat la concordança de l'ADN, l'estat va trigar gairebé un any més a alliberar el cos. La fiscalia en cap de Diyarbakır va lliurar dilluns a Ali Rıza Arslan les restes mortals del seu fill en una bossa. Aquell mateix vespre, finalment l'enterrament podria tenir lloc en un cementiri del seu poble natal a la província d'Erzurum.

Ali Rıza Arslan va explicar a Erzurum la seva lluita per un enterrament digne del seu fill durant els últims sis anys. La família viu a Çavuşköy al districte de Karayazı. Hakan tenia sis germans amb els quals es portava bé, diu el seu pare. Era molt respectuós amb les altres persones i l'ajudava amb la seva feina al poble. El 2015, li va dir que volia unir-se als seus germans grans a Istanbul per treballar-hi.

"Els seus germans treballaven a la construcció, després ell mateix es dedicava a la indústria tèxtil. Aleshores, vaig pensar que aquest any es comprometria. Quan la seva mare li va parlar, volia una mica més de temps. Vam estar d'acord. Vuit dies. després d'aquella conversa, el contacte amb ell es va trencar. Set mesos i vint dies després, es va informar per televisió que el nostre fill havia mort de sang a Sur. Ja feia temps que tenia un mal presentiment i una vaga sospita que podia passar alguna cosa. Un dia abans, havíem vist a la notícia que hi havia hagut una explosió violenta a Sur. Vaig dir-ho als meus amics del poble i li vaig dir que tenia la sensació que li havia passat alguna cosa al meu fill. al vespre va arribar a la televisió la notícia de la seva mort".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada