dijous, 8 de setembre del 2022

Un tribunal turc prohibeix, confisca i ordena destruïr un llibre de la presa kurda Figen Yüksekdağ

Un tribunal turc ha emès la prohibició de la distribució i venda del llibre titulat "Murs per destruir" escrit per l'antic copresidenta del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), Figen Yüksekdağ. El tribunal va afirmar que la política va fer propaganda per a una organització "terrorista" al seu llibre. També es confiscaran i es destruiran còpies del llibre.

El tribunal va definir les línies en un capítol del llibre, titulat "El meu cap de núvols", en el qual Yüksekdağ va descriure la resistència a l'autogovern al Kurdistan: "La humanitat pateix dolor a la vora del no-res, mentre els soterranis estan cremant, incendiats per la foscor i els nadons de les cases desertes reben un tret al cap". El 6è Tribunal Penal de Pau d'Antalya va afirmar que els membres de l'"organització terrorista", és a dir, el PKK, van ser elogiats amb la frase "nadons en cases desertes".

Figen Yüksekdağ és la cofundadora del Partit Socialista de l'Oprimit (Ezilenlerin Sosyalist Partisi, ESP) i n'ha presidit fins al setembre de 2014. Després de dimitir del càrrec, es va incorporar a l'HDP. El mateix any, l'ESP es va unir a l'HDP, que actua com a paraigua per a diverses petites festes. Al segon congrés de HDP, Figen Yüksekdağ va ser escollit copresidenta de HDP el 22 de juny de 2014. Juntament amb l'altra copresident, Selahattin Demirtaş, i nombrosos altres diputats de HDP, va ser arrestada el 4 de novembre de 2016 a instigació del president turc Recep Tayyip Erdoğan. Des de llavors, està detinguda a la presó de màxima seguretat de Kandıra.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada