diumenge, 18 de setembre del 2022

Comunitat de Dones del Kurdistan (KJK) : "condemnem amb ira i odi l'assassinat de Mahsa Amini per part de la policia moral iraniana"

La kurda Mahsa Amini va ser arrestada aquest dimarts 13 durant una visita familiar a la capital iraniana, Teheran, per l'anomenada policia de duanes i religió perquè no portava el hijab tal com s'havia prescrit. En custòdia policial, va ser colpejada i va patir una hemorràgia cerebral mortal. Va morir divendres a un hospital de Teheran.

"La mentalitat patriarcal continua matant dones a tot arreu. Com a Moviment d'Alliberament de les Dones Kurdes, condemnem amb ira i odi l'assassinat de Jina (dona en kurd) Mahsa Amini per part de la policia moral iraniana. Donem la benvinguda a l'aixecament de les dones a l'Iran i al Kurdistan oriental contra aquesta atrocitat. Oferim el nostre condol a la família de Mahsa Amini, als seus familiars i al poble kurd", ha dit avui la Comunitat de Dones del Kurdistan (Komalên Jinên Kurdistan, KJK) en un comunicat.

La Coordinació KJK va assenyalar que l'assassinat de la jove és només l'últim exemple de les pràctiques feminicides del règim islàmic iranià: "A mesura que la tortura de les dones de l'estat misògin iranià es normalitza en tots els àmbits de la vida i es sistematitzen i legitimen les pràctiques inhumanes contra les dones, l'opressió i les massacres han augmentat. El sistema de govern opressiu i masclista a l'Iran es manifesta en el tiroteig de dones, el seu assassinat per tortura davant els ulls de tot el món, la seva violació i la introducció del matrimoni infantil. els estats feixistes misògins, que tenen el seu caldo de cultiu en el sexisme, el fanatisme religiós, el sectarisme, el nacionalisme i la dominació, continuen massacrant dones, explotant-les, expulsant-les de casa seva, deixant-les sense feina i sense llar”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada