dissabte, 10 de gener del 2015

Èxit de la manifestació de París que demana la veritat i la justícia


Passades les onze del matí ha començat la manifestació 'Per la veritat i la justícia' recordant l'assassinat de tres militants kurdes a París el 9 de gener de 2.013. La comunitat kurda a l'Estat francès ha rebut el suport de manifestants vinguts de tota Europa, en especial d'Alemanya, convertint la marxa en un esdeveniment de gran abast on han participat desenes milers de persones. S'ha allargat més de 2 quilòmetres. Entre els manifestants l'Avrupa Demokrasi Alevi Federasynu (FEDA), formada per alevi exiliats que han recordat que Sakine Cansiz era alevi.

 

Charlie Hebdo present

Banderes d'Abdullah Öcalan, del PKK, d'Ibrahim Kaypakkaya i, sobretot, de les tres dones assassinades sobre fons violeta. Els rostres de Fidan Dogan 'Rojbîn', de Leyla Saylemez 'Ronahî' i de la fundadora del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), Sakine Cansiz 'Sara' han inundat la manifestació que ha començat a l'a Gare du Nord (Estació del Nord). Tampoc han mancant les referències als recents esdeveniments a Charlie Hebdo i la vinculació dels dos fets emmarcats en la intolerància. De fet la primera pancarta de la marxa duia com a lema "Il y a 2 ans, 3 femmes kurdes: Sakine, Fidan et Leyla. Aujourd'hui Charlie Hebdo" (Fa 2 anys 3 dones kurdes, Sakine, Fidan i Leyla, avui Charlie Hebdo). En concret s'han recordat les paraules del director de Charlie Hebdo, Charb: 'Els kurds ens defensen a tots'.


La impunitat de la que França és còmplice

S'ha comentat la impunitat dels assassinats de 2013 i l'oportunisme d'Erdogan qui ha anunciat la seva presència a la manifestació francesa de demà contra els atemptats d'aquesta setmana quan tot apunta que ell va estar al darrere de l'atemptat de 2013. Els manifestants han cridat a una acció concreta de l'Estat francès doncs sobta la reacció davant els atacs de Charlie Hebdo (amb 90.000 policies mobilitzats) mentre els atemptats de 2013 encara avui dia no hi ha cap imputat. En els parlaments finals, a Stalingrad, han parlat el co-president del Consell Democràtic Kurd a França, Şükran Akdoğan, les famílies de les dones assassinades i representants del Partit Socialista i de l'Esquerra francesos.
També a Alemanya i el Kurdistan

A Berlin, unes 2.000 persones s’han manifestat en memòria de les activistes assassinades convocades pel Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan de Berlín (YXK-Berlín). Aquesta nit anterior a la marxa, la façana de l'antiga l'ambaixada turca de Berlín va ser atacada amb un còctel molotov.

Ahir fou Amed (Diyarbakir en kurd) la que va aplegar desenes de milers de manifestants amb els mateixos lemes. La co alcaldessa de la ciutat Gültan Kışanak va condemnar els "obscurs poders" que s'amaguen darrere dels assassinats. La co presidenta del Congrés de la Societat Democràtica (DTK) Selma Irmak va assumir el compromís femení de les tres militants i va preguntar-se "Si París és la capital de la democràcia i la llei, per quin motiu veu constantment aquests tipus d'assassinats? Podria ser per què els bàrbars han convertit París en una llar per ells?."

Fotos:
@DelilHemikan @BaeyenAlain @_jswhitler @KurdisCat @Fridhkleberg @Ceriseonthecake @Tacimoglu @szackaa AFN

Sobre els assassinats de 2.013:
Què va passar a París el 9 de gener de 2.013?
Col·loqui a París sobre les activistes kurdes assassinades
La manifestació de 2.014
Convocatòria de la manifestació a París pel 10 de gener de 2.015 
Concentració a Bilbao el 9 de gener de 2015

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada