dissabte, 24 de gener del 2015

Les 25 evidències de l’ajuda del govern turc a IS en el setge a Kobanê
Des de KurdisCat fa setmanes que denunciem el paper de col·laborador imprescindible que la República de Turquia està fent en el setge de Kobanê. Els islamistes d’IS han fet un setge en 3 fronts: oest, sud i est. La part nord, fronterera amb Turquia, seria una vàlvula per ajudar o, com a mínim, no entorpir, la resistència laica de Kobanê. En canvi Turquia ha tancat el setge per la part nord amb un desplegament militar que, enlloc d’ajudar Kobanê, l’escanya. A més financia el grup islamista. 

Aportem les evidències del suport del govern turc als fonamentalistes islàmics en el setge de Kobanê:1) Subministrament d’armes. Dos trens carregats d’armes foren enviats pel govern turc a Tall Abyad (Síria) tot just començar l’ofensiva d’IS contra Kobanê. (Annex).

2) IS allibera 49 ostatges turcs. IS va alliberar 49 ostatges turcs capturats a Mossul. Un grup que acostuma a assassinar els seus ostatges allibera 49 diplomàtics segons Ankara a canvi de res. Els trens d’armes xifren en 49 els tancs entregats per Turquia a IS i l’alliberament de 180 presos fonamentalistes.


3) Setze presos d’IS a Jordània han reconegut que el grup fonamentalista s’entrena a territori turc. Membres d'IS mostren com arriben amb avions de Turkish Airlines al país asiàtic per incorporar-se a les files del grup armat.


4 ) El 10 d’octubre Turquia allibevara, sense motiu aparent, Abu Hanzala, capturat l’abril i considerat el líder espiritual inspirador d’IS a Turquia.5) Bloqueig de la frontera als kurds que volen defensar Kobanê com denuncia el New York Times a ‘Mr. Erdogan dangerous game

El govern turc no ha accedir a la petició dels kurds de Síria per permetre que els milers de voluntaris de les YPG que són a Efrîn i Cizîrê puguin anar a Kobanê per territori turc. Tampoc ha accedit a la petició del president del Kurdistan iraquià, M. Barzani, demanant que els peshmerga d'Iraq puguin passar per territori turc per arribar a Kobanê.6) Creuaments regulars de la frontera per part de membres d’IS; parlem de vehicles i també de militants disfressats de soldats turca acompanyats d’aquests.
7) Unitats d’artilleria d’IS situades just a la frontera amb Turquia des d’on bombardegen Kobanê.8) Ambulàncies turques detectades a combois militars d’IS.

9) Turquia ha comprat petroli a IS per valor de 800 milions de $.10) Reconeixement per part de membres d’IS de que Turquia financia el grup mitjançant les fundacions “humanitàries” que gestiona el fill del propi president turc Erdogan  Hi ha com a mínim 3 fotografies de membres d’IS amb el fill d’Erdogan. Són clars els indicis de que Turquia financia el grup islamista. 


11) Evidència de la bona relació fraternal entre soldats turcs i membres d’IS.

12) Tractament especial als hospitals turcs pels membres d’IS que són evacuats quan són ferits en el setge de Kobanê cap a Turquia. En canvi els ferits de les YPG moren desagnats a la frontera car Turquia no els deixa passar.
Una infermera turca ha fet públic que està “farta i cansada” d’ajudar a membres d’IS. Una vegada recuperats es perd el rastre dels militants jihadistes pel que és plausible que retornin al front.

13) Entrega d’armament a IS, a Adana, per part del govern turc com a demostrat el partit opositor CHP 14) Existeix un hospital anomenat ‘Jihad’ (a Gaziantep) amb capacitat per a 700 persones exclusiu per IS.15) Bloqueig a cap ajuda cap a Kobanê feta amb suport popular. El govern turc no només no ajuda la ciutat assetjada pels fanàtics d’IS sinó que ha atacat amb duresa els concentrats a la frontera, ha detingut centenars i ha utilitzat gas contra els qui volien mostrar la seva solidaritat. Inclòs un equip de la BBC. La frontera és absolutament tancada.


Bloqueig de la frontera amb una rasa per evitar que els kurds de Turquia creuïn la mateixa.16) Detenció de refugiats provinents de Kobanê. 

17) Detenció de periodistes que cobreixen el setge de Kobanê des de territori turc. Sense cap motiu aparent.

18) El govern turc dóna a IS, via satèl·lit, informació de coordenades de les posicions d’YPG aconseguides des de la frontera on l’exèrcit turc està desplegat fa dies veient com es desagna Kobanê.

19) Turquia ha reprimit brutalment les prostestes contra IS iniciades el 7 d’octubre contra el seu suport a IS. Amb 40 morts i 4.200 detinguts. En les càrregues la policia turca ha aixecat un dit (símbol dels militants d’IS) i ha cridat “Visca IS!”.
20) Els simpatitzants d’IS es poden manifestar impunement a Turquia, com mostra la fotografia la policia manté una actitud de tolerància i connivència; fins i tot hi ha botigues on es pot comprar merxandatge del grup. 

21) Implicació dels serveix secrets turcs (MIT) en accions de l'IS a Egipte denunciades pel propi govern egipci. 

22) Subministrament elèctric de la companyia estatal turca a l'IS a Síria.

23) 'Operació Kyli', els xòfers del MIT prestaven serveis a membres de l'IS.

24) Segons ha denunciat el New York Times, el Daesh ha entrat l'explosiu que utilitza, nitrat d'amoni, des de Turquia. 

25) Converses entre membres de l'IS amb els guàrdies fronterers turcs per a entregar armes, diners i creuar la frontera gravades per la fiscalia.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada