dimecres, 14 de gener del 2015

Ümet Kurd (14 anys) fou assassinat deliberadament per la policia

L'assassinat d'Ümit Kurd no fou casual sinó deliberat. El noi de 14 anys va morir a mans de les unitats policials turques que van entrar al barri Cudi al districte de Cizre de Sirnak en el marc del desplegament arbitrari de les forces de seguretat la nit del 5 de gener.

Davant les protestes de la població local la policia, amb vehicles blindats, va provocar quatre ferits d'entre els quals Ümit, de 14 anys, va morir.

Segons un informe elaborat pel Centre de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Şırnak la seva mort no fou pas fortuïta. Els residents al barri de Cudi van cavar rases per impedir l'entrada de la policia després dels enfrontaments entre islamistes i simpatitzants del Partit dels Treballadors del Kurdistan  (PKK). Després de les negociacions entre els agents de l'ordre i els alcaldes de Cizre, les barricades es van retirar i la policia van entrar al barri.

Ümit Kurt va ser assassinat a trets al carrer quan es dirigia a casa seva després que vehicles policials blindats van obrir foc. Kurt va ser atacat per la policia, segons l'informe, afegint que estava de peu entre un pal elèctric i la paret d'un edifici, quan va rebre un tret al cor. També va subratllar que no va rebre un tret en enfrontaments amb la policia, sinó mentre caminava pel carrer.

Kurt no va poder ser portat a l'hospital perquè la policia van continuar disparant, ferint a una altra persona. Una persona més que va estacionar el seu cotxe també va ser atacada per la policia. Els forats de bala al cotxe, així com en alguns edificis, han estat identificats i fotografiats  l'informe.


No hi va haver enfrontaments quan la policia va obrir foc. L'informe de l'associació també va subratllar que no hi havia plaques en els vehicles de la policia quan es va produir l'incident i les autoritats turques no han identificat els autors dels trets. Finalment l'electricitat va ser tallada deliberadament al barri abans que la policia entrés al barri.

El passat 11 de gener les HPG, la milícia del PKK, va matar dos policies en venjança per l'assassinat de Kurt i el de Musa Azma uns dies abans.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada