dilluns, 5 de gener del 2015

Qui és l'FSA?El Free Syrian Army (FSA) fou creat l’agost de 2011. Té entre 10.000 (segons la BBC) i 80.000 voluntaris principalment sunnites, kurds, turcmans, palestins i drusos però la direcció és majoritàriament xiïta alauita. Salim Idriss és el seu màxim dirigent al capdavant de l’anomenat Supreme Military Command (SMC) amb 30 comandants. Segons Charles Lister de IHS Jane’s hi ha uns 100.000 rebels repartits en 1.000 grups armats. L'FSA és la principal força armada secular oposada a Assad.
Té com a forces auxiliars les Idlib Martyr’s Brigades, antic Syrian Liberation Army. Alguns nuclis d'Islamic Front (no confondre amb Islamic State) s'han apropat a l'FSA. L'Islamic Front és una força islàmica moderada i oposada a IS:

El National Co-ordination Committee (NCC) aplega els opositors que volen diàleg amb el govern i s’oposen a l’us de la violència. Creat el setembre de 2011 és contrari al NCSROF i està integrat per 13 partits d’esquerra (Unió Socialista Democràtica Àrab, Partit Revolucionari dels Treballadors Àrabs, Partit Comunista de Treballadors, Moviment Socialista Àrab, Partit de la Unió Siríaca, Partit Popular Democràtic Sirià,...) i 3 de kurds (PYD). El veterà dissident Hussein Abdul Azim n’és el màxim dirigent. Els partits kurds a excepció del PYD van abandonar a l’octubre per crear el KNC.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada