diumenge, 6 de setembre del 2015

Dur cop de les HPG a l'exèrcit turc on han mort 16 soldats turcs a Daglica

L'acció s'ha produït a les tres de la tarda a  la localitat d'Oremar (Daglica). Coincideix amb dos dies de brutals atacs per part de militars turcs a les localitats de Cizre i Amed. Avui mateix les tropes turques han matat un nadó de només trenta-cinc dies a la primera ciutat on han desplegat els tancs. Tot i que el primer ministre Davutoglu sabia de l'acció ha assistit a un partit de futbol de la selecció turca. Al vespre ha convocat una reunió extraordinària del consell de seguretat davant l'acció però la notícia ha coincidit amb les imatges del polític amb la bufanda turca gaudint del partit.

Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) han emès un comunicat tres hores després de l'operació on afirmen que han mort 15 soldats turcs d'un comboi de vehicles blindats al sud-est de Turquia, en el que és l'assalt més sagnant des de la caiguda d'un alto el foc al juliol. Les HPG són la milícia d'autodefensa del Partiya  Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK).


El voluntari Baran Çentinkaya, de les Forces de Defensa Popular, HPG

El nombre de víctimes no s'ha pogut verificar de forma independent, però en una declaració televisada president R. Tayyip Erdogan, va confirmar l'atac havia tingut lloc a la província de Hakkari, prop de les fronteres de Turquia amb l'Iran i l'Iraq.  "Una nova estratègia s'adoptarà en la lluita contra el PKK. Seguirem amb determinació", va dir Erdogan en el seu discurs.

"Un atac des de diversos punts ha deixat 15 soldats morts, i se n'han confiscat un gran nombre d'armes en l'acció", afirma el comunicat del moviment armat kurd. Hores abans confirmava la mort del milicià

Baran Çetinkaya que havia quedat greument ferit en combats a Dersim. En la mateixa acció va morir el seu company Rıdvan İpek i la civil de 32 anys Ayten Gunhan.

Només 24 hores després de saber-se de l'acció, l'exèrcit turc reconeixia oficialment l'atac. El nombre de baixes oficial és de 16 militars inclòs un tinent de les forces especials. Els cossos continuaven el lloc de l'emboscada i les HPG han acceptat una proposta per entregar-los a mitjancers civils enlloc de fer l'horrible espectacle que les forces militars turques van fer amb Ekin Van.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada