dimecres, 30 de setembre del 2015

Els Peshmerga conquereixen 140 km a l'IS a l'Iraq

L'operació va començar el vespre del 29 de setembre i hi van prendre part 3.500 peshmerga (militars kurds) comandants pel general Nariman Salayi. Segons una nota del Consell de Seguretat de la Regió del Kurdistan, de l'Iraq, han estat conquerides vuit poblacions de la zona rural del sud de Kirkuk. L'ofensiva ha tingut suport aeri de la coalició internacional i el govern kurd quantifica en 40 les baixes mortals dels islamistes. Desenes de combatents kurds han perdut la vida. L'Estat Islàmic ha deixat nombroses bombes trampa en la seva retirada. Amb aquesta acció ja són 640 km2 els que les forces kurdes  han arrabassat als islamistes sunnites des de març d'enguany. En total s'han conquerit 23 poblacions.

 Armament de fabricació nord-americana capturat a l'IS que l'havia capturat a l'exèrcit iraquià

 El general Nariman Salayi (dalt a l'esquerra) al front avui

 El complexe capturat, situat al sud-oest de Kirkuk

El govern kurd de l'Iraq ha fet públiques les fotografies de 14 peshmerga caiguts en combat avui

 El peshmerga Sarbast Hasan va publicar aquesta foto afirmant "Algun dia seré un màrtir". Avui ha mort en combat contra la barbàrie de l'IS

Nota oficial de l'oficina de seguretat del govern autònom kurdLa coalició internacional, encapçalada pels EUA, ha publicat una nota on explica el seu paper en l'operació ofensiva amb cinquanta accions aèries. De la trentena de posicions tàctiques d'on s'ha retirat l'IS destaca el complexe Mansourya des d'on realitzaven atacs cap a Kirkuk. Els fonamentalistes s'han replegat a Hawija, situada al sud de Kirkuk.

Arran d'aquesta acció, l'u d'octubre, l'IS ha fet públic un vídeo i fotografies, que no reproduirem, de deu kurds, peshmerga, essent decapitats amb ganivets. 


Vídeo de Nariman Salayi al front:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada