dilluns, 15 de desembre del 2014

El president Barzani es reuneix amb diputats/des de les minories ètniques i religioses

El president del Kurdistan autònom d'Iraq, Masud Barzani, es va reunir amb diputats i diputades de les minories ètniques i religioses. La reunió, realitzada el dia 11de desembre amb membres del Parlament del Kurdistan va incloure els i les representants de turcmans, caldeus, assiris i armenis.
Durant la reunió del Kurdistan els diferents components ètnics i religiosos de la societat del Kurdistan iraquià van expressar la seva objecció sobre l'última creació d'una comissió electoral per a la regió del Kurdistan. L'objecció prové del fet que la comissió només tindrà representants dels principals partits polítics al Parlament.

Barzani va donar una càlida benvinguda a la delegació parlamentària i va afirmar que el mosaic de la societat kurda només pot arribar a ser complet amb una major participació política de tots els components de la mateixa, independentment de com pugui ser de gran o petita que sigui la quantitat de cada component. El president també va compartir la preocupació de la delegació sobre la manca de representació en la nova comissió electoral i es va comprometre a fer tot el possible per modificar la llei perquè hi hagi representació dins de la comissió electoral dels caldeus, assiris, Turcmans i armenis.


Els resultats de les formacions polítiques de les minories a les darreres eleccions foren els següents pel que fa als onze escons a repartir:


Llista Rafidain (Moviment Democràtic Assiri)
6.145
2
5.690
2
Aliança Caldea, Assíria i Siríaca
5.730
2
10.595
3
Llista de Desenvolupament Turcman
5.259
2


Llista Turcmana de la ciutat d'Arbela
1.951
1
3.906
1
Llista de Canvi i Reforma Turcmana
1.926
1
7.077
1
Moviment Turcman
1.753
1


Barwan Isan Mergoz Batros (Armeni)
531
1


Llista Abna Rafidain (Fills de Rafidain, assiris)
190
1

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada