dijous, 25 de desembre del 2014

La vaga de fam dels presos d'Urmia acaba amb un acord

Després de la petició de KODAR (Organització per a la Societat Democràtica i Lliure del Kurdistan de l'Est) els 29 presos kurds de la presó d'Urmia han anunciat la fi de la vaga de fam que ha durat 33 dies entre el 20 de novembre i el 22 de desembre. El comunicat del col·lectiu anuncia que han arribat a un acord amb les autoritats iranianes segons els següents termes:

Al nostre poble i l'opinió pública,
Els presos polítics de la presó central de Urmia, hem mantingut una vaga de fam de 33 dies, des del 20 de novembre de 2014, lluitant pel respecte dels nostres drets humans i demandes, i perquè la República Islàmica de l'Iran posi fi a les tortures a les presons.

Com a resultat dels nostres 33 dies de vaga de fam, la República Islàmica de l'Iran ha acordat acceptar les nostres principals demandes, començant per fer alguns canvis en les presons:

- 40 presos condemnats per crims violents seran traslladats de les cel·les en què ens trobem.

- 12 presos polítics que van ser anteriorment separats dels seus companys han estat reagrupats amb presos polítics.


Les autoritats penitenciàries s'han compromès a satisfer les nostres restants demandes si posem fi a la nostra vaga de fam.

Per tant, d'acord amb les declaracions de KODAR (Organització per a la Societat Democràtica i Lliure del Kurdistan de l'Est), les quals valorem positivament, hem pres la decisió de suspendre la vaga de fam.
En nom de tots els presos polítics, ens agradaria donar les gràcies a la nostra gent a tot el Món per les seves accions i suport incondicional, i per estar en peu de forma solidària al costat nosaltres tot el temps.

Presó d'Urmia, 22 de desembre de 2014.

Notícia a Llibertat.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada