dilluns, 29 de desembre del 2014

Enterrats els dos kurds assassinats als xocs al Kurdistan turc

Els dos joves morts a mans d'islamistes turcs en els incidents a Cizre han estat enterrats acompanyats per una multitud. Yasin Özel i Barış Dalmış van ser assassinats al districte de Cizre de Sirnak (Kurdistan de Turquia) en enfrontaments amb els islamistes d'Hüda-Par. Els incidents van començar al ser atacades les persones que s'havien reunit per presentar els seus respectes als cossos de combatents caiguts en Sinjar (Kurdistan de l'Iraq). 

Unes 50.000 persones van acompanyar els dos joves al cementiri corejant la consigna "Şehîd namirin" (els màrtirs són immortals). La mare de Barış, Zübeyde Dalmış va dir que; "El meu fill és el màrtir del poble kurd que l'ha adoptat. Ofereixo el meu condol a tota la nostra gent i condemno enèrgicament els que estan portant a terme una política bruta contra el nostre poble i els joves ".
 


Hür Dava Partisi (Hüda-Par, Partit de la Causa Lliure) és un partit minoritari islamista turc al Kurdistan. A efectes reals continua fent la guerra bruta a l'estat organitzant contra manifestacions a les convocatòries que fan els partits pro kurds. Hüda-Par és l'hereu del partit turc Hizbol·là que els anys noranta va terroritzar el moviment nacional kurd amb nombrosos actes de terrorisme para policial.


Fotos: ANF

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada