dissabte, 6 de desembre del 2014

Establerta una comuna de dones a Qamixli

La "revolució kurda" de Rojava (Kurdistan de Síria) continua. I les dones hi tenen un paper capdavanter en tots els aspectes. Així ho vam explicitar en el recent acte a El Masnou. Així ho explica també Dilar Dirik.Si a Kobanê les dones encapçalen la defensa contra el setge islamista, entre altres exemplificant-se amb la comandant Narin Afrin, o a Cizîrê s'ha aprovat recentment un potent decret d'igualtat de gènere l'auto organització femenina continua en d'altres aspectes menys visuals.
Un exemple és la recent creació a la ciutat de Qamixli (cantó de Cizîrê, a l'est de Síria) d'una comuna femenina al barri de Hilêliyê de Qamixli. La Comuna Sehîd Sultan (Màrtir Sultan) ha estat impulsada per l'Unió de Dones de Rojava. S'hi han establert comitès de defensa, educació, finances i reconciliació. Tres dones van ser escollides com a presidenta i vicepresidentes de la comuna.


La seva portaveu, Têkoşîn Berfîn, va pronunciar un discurs cridant l'atenció sobre la importància d'aquests comunes i el paper de la dona per governar-les. Berfîn ha posat èmfasi que les dones s'estan organitzant, gestionant les seves pròpies organitzacions i resolent els seus problemes.

"Necessitem comunes pròpies de les dones. La Revolució de Rojava es coneix com la revolució de les dones. Les dones han de tenir les seves pròpies organitzacions en la revolució."Fotografies: Hawar News

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada