dimecres, 1 d’agost del 2018

El Voluntari d'YPG Jim Matthews absolt al Regne Unit

Jim Matthews, ex militar britànic que havia estat ajudant a la població kurda a Rojava contra l'Estat Islàmic, va ser absolt al Regne Unit dels càrrecs relacionats amb el terrorisme. Matthews va ser arrestat fa dos anys i cinc mesos després de tornar a Londres. Havia estat ajudant els kurds i les forces occidentals de la coalició a Rojava contra l'atac de l'Estat Islàmic.

Tal i com van recordar els seus advocats dels advocats de Birnberg Peirce, Matthews va ser acusat d'assistir a "un campament d'entrenament organitzat per les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), una organització kurda completament lícita". Després de dos anys, el Servei d'Enjudiciament de la Corona Britànica va decidir que hi havia proves suficients per processar-lo i que era d'interès públic fer-ho.

Clarament satisfets amb la decisió d'absolució, els advocats de Matthews van dir que el seu client té dret a una explicació completa del que va passar. "Com que el jutge de l'Audiència que ha escoltat el cas ha indicat que ara és un problema que el fiscal general li expliqui al Parlament, li instem a que ho faci tan aviat com sigui possible. Mai va haver-hi un cas creïble de terrorisme contra el Sr. Matthews, ja sigui de fet, moral o legalment".

A més "quan Matthews va ser arrestat, YPG era un aliat políticament necessari del Regne Unit", van afegir els advocats que van explicar que les coses van canviar a la llum de Turquia "sent un mercat important per a les vendes d'armes britàniques". Així, els advocats van preguntar: "Va ser aquest el motiu pel qual el Fiscal General va decidir que es presentés un acusament creïble?"

Després de l'estrès i ansietat de dos anys d'espera seguits de set mesos sota fiança, i diversos aspectes judicials, va dir que els advocats "Jim Matthews té dret a una resposta".
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada