divendres, 24 d’agost del 2018

Una yezidi esclavitzada per Estat Islàmic es troba el seu captor refugiat a Alemanya

La kurda yezidi Ashwaq Haji va identificar el membre d’IS Abu Humam com a refugiat a Alemanya; i la policia li va respondre que no el pot arrestar ja que l’islamista havia entrat al país com a refugiat. La va comprar com a esclava per200 $. Ashwaq Haji va denunciar el seu violador a la policia alemanya, però l'única resposta que va rebre és que es tractava d'un altre refugiat amb els mateixos drets.Va fugir d'un segrest d'Estat Islàmic, va arribar a Europa des de l'Iraq i quatre anys després, instal·lada a Alemanya, s'ha tornat a trobar el seu torturador i ha hagut de tornar a fugir. És la història d'Ashwaq Haji, un exemple del terror i els abusos que Estat Islàmic ha infligit sobre la comunitat yezidi, especialment sobre les dones.

"No puc descriure la meva situació psicològica. Mirava el meu violador, el meu assetjador que em va tractar d'una manera brutal. Vaig haver de fugir del meu país, abandonar la família i els parents per culpa seva. Ho vaig fer tot per oblidar-lo... i me'l trobo a Europa. Increïble."

Ashwaq Haji va ser segrestada i esclavitzada per Estat Islàmic a l'Iraq el 2014, quan tenia 15 anys. Ara en té 19. Forma part de les prop de 7.000 dones que van patir especialment el genocidi perpetrat pels jihadistes contra els yezidi, una religió ancestral, monoteista i sincrètica del zoroastrisme, el judaisme, el cristianisme i l'islam. Simples heretges per a Estat Islàmic, que considera que la seva vida no val res.


Ashwaq Haji ho explica mentre commemora el dia d'aquell genocidi a la vall sagrada de Lalish, a prop de Mossul. Un jihadista la va comprar per 100 dòlars. Mesos després, es va escapar i va aconseguir arribar a Alemanya, on va començar el segon malson. En un supermercat, a prop de Stuttgart.

"Se'm va posar al davant i em va dir en alemany: 'Et puc preguntar una cosa?' Li vaig dir que sí. Va continuar: 'Ets l'Ashwaq?' Vaig dir que no. 'Et conec molt bé, ets l'Ashwaq.' Va dir que era l'Abu Human, però li vaig contestar que no el coneixia. Em va dir que sabia que vivia amb el meu germà i la meva mare, que sabia la meva adreça i tots els detalls de la meva vida."

Haji ha retornat al Kurdistan iraquià a un camp de refugiades on diu sentir-se més segura que a Europa. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada