diumenge, 19 d’agost del 2018

Funerals per Mam Zeki Şengali assassinat per un atemptat terrorista turcIsmail Özden, Mam Zeki Şengali fou assassinat en un atac aeri turc envaint espai aeri iraquià a la regió kurdo iraquiana de majoria yezidi de Şengal. Fou Özden qui va dirigir els operatius que van salvar milers de vides quan l'Estat Islàmic va assaltar Şengal i Sinjar l'agost de 2014. Turquia va assumir l'atac terrorista del 15 d'agost reivindicant-lo en un comunicat. L'atac va coincidir en l'assalt de l'IS a la localitat yezidi de Kocho pel que Ankara assumeix de forma directa la línia de continuïtat amb l'IS.

El militant del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) tenia 66 anys. Havia nascut a Şimzê, Elî, el 1952. Havia estat exiliat a Europa des de 1969 abans del rebrot de la resistència kurda (1984). Des de 1978 va col·laborar amb la comunitat yezidi de Celle, Alemanya, on va fundar i dirigir, des de 1981, Komeleya Karkerên Welatparêzên Kurdistanê (Associació de Treballadors Patriòtics Kurds). El 1987 va unir-se al PKK viatjant a les bases político-militars i perdent el seu fill en combat el 1992. L'any 1996 Alemanya el va arrestar però els tribunals germànics el van absoldre el 1998 i no fou extradit. Actualment formava part del Comitè Executiu de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) i es dedicava principalment a ajudar a la comunitat yezidi de l'Iraq. En aquest sentit participava a la Coordinació de la Societat Yezidi.

Milers de persones el van acompanyar en el seu darrer viatge ahir per terres kurdes. El seu assassinat terrorista no quedarà impune.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada