dissabte, 4 d’agost del 2018

Les SDF arriben a la frontera amb l'Iraq i completen la conquesta de la zona est de Deir ez Zor

Les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) han tancat avui el front est de Deir ez Zor, Síria, arribant a la darrera posició a la frontera amb l'Iraq. Amb la conquesta de Dashisha i Bogaz les SDF s'han fet amb tota la zona rural de l'est de Deir ez Zor avançant sobre tres columnes pel desert. 

El Comandant Bahoz Heseke ha considerat acabada la segona fase de l'Operació Tempesta de Jazira iniciada el passat 4 de juny. En global s'ha expulsat l'Estat Islàmic (IS) de 120 quilòmetres quadrats. La prioritat és que la població que ha fugit dels combats torni el més aviat possible a casa seva. 
Actualment són a territori sota administració de les SDF: "Tot és diferent aquí. A les regions que manté l'IS, només hi ha mort i decapitacions mentre predomina la pau i la democràcia a les àrees de les SDF. Esperem que els lluitadors de les SDF alliberin les altres regions de les bandes el més aviat possible i la pau sigui establerta a la regió ". Al nord de la zona alliberada, entre Deir ez Zor i Jazira l'IS conserva un enclavament en el seu poder.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada