dijous, 14 de març del 2019

3.000 islamistes es rendeixen a Baghouz


Al voltant de 3.000 membres de l'Estat Islàmic (IS) s'han lliurat a Baghouz, Síria. Un acampat de tendes irregulars a la localitat siriana de Baghouz és tot el que queda del "califat" del grup IS que es va estendre una vegada que es va declarar el 2014 a través de grans zones de Síria i del veí Iraq.

Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) han estat acabar amb els combatents de l'IS. Recolzades per la coalició dirigida pels Estats Units, les SDF va renovar el seu assalt el diumenge després de advertir als combatents restants que el seu temps s'havia acabat.

Milers de persones es van lliurar dimarts. "El nombre de membres de l'IS que es va rendir des que ahir a la nit ha pujat a 3.000", va anunciar el portaveu de les Forces Democràtiques Sirià Mustefa Bali dimarts al vespre. També es van rescatar tres dones i quatre fills de la minoria yezidi".

SDF i la coalició dirigida pels Estats Units van reprendre el vespre de bombardeig i atacs aeris a l'últim bastió de l'IS, interrompent una breu pausa en la lluita que s'havia apoderat durant el dia per permetre la rendició de la gent.

Ali Cheir, un comandant de les SDF, va dir que la seva força i la seva coalició van colpejar a l'enclavament de l'IS de nit per expulsar els jihadistes. "L'objectiu del nostre avanç és aterroritzar als lluitadors IS per lliurar-se i que els civils surtin", va dir el jove de 27 anys.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada