dimecres, 20 de març del 2019

Les SDF responen a les amenaces d'Assad: "reflecteix la continuïtat de les polítiques racistes estèrils que van portar la Síria a aquesta situació catastròfica"

Dilluns, el ministre de Defensa sirià Ali Abdullah Ayoub va afirmar, de nou, que el règim tornaria a tenir el control total del país "tard o d'hora", ja fos a través de "reconciliació o per la força militar". El recent ús de "llenguatge amenaçador" de Damasc és la continuació de la seva política de "repressió i violència", va respondre ahir auto-administració kurd al nord de Síria en resposta a una declaració del ministre sirià d'Assad qui, amb l'ajuda russa, ha arrasat Síria en una guerra que s'allarga des de 2011. El dictador baasista (el Baas és un partit d'ideologia supremacista imperialista àrab) governa Síria de forma dictatorial des de l'any 2000 quan va arribar al poder de la mà del seu propi pare qui governava des del cop d'estat de 1970. En total, pare i fill, sumen mig segle de dictadura.

La declaració del ministre d'Assad "reflecteix la continuïtat de les polítiques racistes estèrils que van portar la Síria a aquesta situació catastròfica", referint-se a la sagnant guerra civil que ha provocat fins a 570.000 morts. "L’ús d’un llenguatge amenaçador contra les forces democràtiques sirianes [SDF], que van alliberar i van protegir tota la Síria del nord i de l’est de les forces terroristes, només serveix a les forces que treballen per dividir la unitat de Síria".

"L'autogestió ha intentat donar suport a tots els esforços i mecanismes de diàleg amb Damasc i continua ferm en la seva posició sobre la necessitat d'una solució i el diàleg dins del marc sirià per a totes les qüestions pendents. Però les paraules d'Ayoub posen l'accent en la insistència del govern sirià en la política de repressió i violència". L'administració kurda també va acusar el govern sirià d '"evadir solucions pacífiques i democràtiques". "Estem a favor de l'opció d'una solució política de principis, però ens comprometem a defensar legítimament els nostres drets si és necessari".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada