dimarts, 12 de març del 2019

El co president de l'HDP visita Leyla Gülen: "Demana l'aplicació de les lleis pròpies de Turquia quant als drets dels presos"


Leyla Güven ha estat en vaga de fam durant 124 dies, exigint la fi de l'aïllament contra el líder kurd, Abdullah Öcalan. El copresident de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble), Sezai Temelli, ha visitat la copresidenta de DTK (Congrés de la Societat Democràtica) i diputada del propi HDP Hakkari, Leyla Güven, al seu domicili. Diversos diputats i membres del partit de l'HPP van acompanyar Temelli. Arran dels problemes de salut que pateix Leyla Güven, Temelli va rebre informació de la seva filla Sabiha Temizkan.

"Leyla Güven ha estat en dejú durant 124 dies. Han passat quatre mesos. Durant aquests quatre mesos repetim el mateix que vam dir el primer dia. Hem dit una cosa molt clara: Leyla Güven va iniciar una acció pacífica i ho va fer per posar èmfasi en la pau i la democràcia a Turquia. Això és el que encara està fent. Demana l'aplicació de les lleis pròpies de Turquia quant als drets dels presos, inclòs el Sr. Öcalan. Demana que pugui rebre visites de la seva família i advocats.

El tema de l'aïllament és un tema crític. Finalitzar l’aïllament significa començar a resoldre la qüestió kurda. La vaga de fam és una acció no violenta. Com Leyla, 335 presos estan en vaga de fam en moltes presons de Turquia. Estan assetjats, castigats. La vaga de fam es fa a tot el món. Nasır Yağız està a la seva 111a jornada ràpida a Hewlêr. Així mateix, 14 activistes estan en vaga de fam a Estrasburg i una a Gal·les. Tots els nostres amics tenen la mateixa demanda. El ministre de Justícia no pot violar la llei. Li demano que actuï al més aviat possible. Crido a tothom que faci la seva part ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada