diumenge, 17 de març del 2019

El Partit Marxista Leninista Marxista Alemany (MLPD) visita els vaguistes de fam kurds

Membres del Partit Marxista Leninista Marxista Alemany (MLPD) van visitar els 14 activistes kurds en vaga de fam a Estrasburg. Els vaguistes de la fam exigeixen la fi de l'aïllament contra el líder popular kurd, Abdullah Öcalan. Han estat en vaga de fam durant 91 dies. Cemil Gültekin, executiu de l’Associació de Famílies de Màrtirs i Desapareguts (KOMAW), va acompanyar la delegació del MLPD.La delegació va ser acollida amb satisfacció pel vaguista de fam Yüksel Koç, que també és el co-president del Congrés de la Societat Democràtica Kurd kurd (KCDK-E).

L'ICOR (International Coordination of Revolutionary Parties and Organizations) és una coordinació de 46 partits i moviments procedents de desenes d'estats i va ser fundada el 2010. ICOR va obrir un hospital a Kobanê després del seu alliberament de l'Estat Islàmic.

Cemil Gültekin, executiu de l'Associació de Famílies de Màrtirs i Desapareguts (KOMAW), va dir que van condemnar el silenci europeu sobre la resistència de la vaga de fam kurd. Criticant l’actitud de les institucions europees, en particular el Comitè per a la Prevenció de la Tortura (CPT), Gültekin va dir: “Els estats europeus estan parlant constantment de drets humans i democràcia. Durant anys, però, el líder del poble kurd no ha pogut reunir-se amb la seva família o els seus advocats. Però no han fet cap pas per evitar aquesta violació del dret més bàsic d’un presoner ”.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada