dijous, 21 de març del 2019

Declaració del PKK per l'any nou kurd


El Comitè Executiu del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) ) ha fet pública la seva declaració en motiu del Newroz, any nou kurd destacant que la llegenda de fa 2631 anys és revifada com la veritat més forta del nostre temps. El Newroz commemora l'alliberament dels kurds sobre els assiris l'any 612 abans de Crist. En aquest sentit el partit destaca que "Els pobles d'Orient Mitjà i la humanitat en general estan experimentant un nou Newroz. La lluita contra la llibertat del Kurdistan es va desenvolupar sota el lideratge dels moderns Kawas (personatge mític que va esclafar el jou opressor), que van protegir i defensar els pobles i la humanitat des de Dehaks (jou opressor, monstre) moderns de Estat Islàmic i AKP-MHP (aliança entre el partit islamista turc AKP i el feixista MHP)."

Enguany el PKK destaca a "tots els vaguistes de fam en les persones de Leyla Güven i Nasir Yagiz, tots els companys del partit, els nostres patriotes, les forces de la democràcia i la humanitat en general. Saludem la resistència que ha fet història i els desitgem un gran èxit en el nou any de Newroz. Recordem a tots els nostres màrtirs de la lluita per la llibertat amb respecte i agraïment a les persones dels nostres grans màrtirs de Newroz Mazlum Dogan, Mahsum Korkmaz, Zekiye Alkan, Rahsan Demirel, Ronahi i Berivan. Repetim la nostra promesa d'aconseguir els seus objectius i mantenir vius els seus records. Expressem la nostra gran fe en aquest any del Newroz, testimoni d'una de les victòries més grans de la llibertat de la història."

"La III Guerra Mundial en curs a l'Orient Mitjà arriba als 30 anys. Sens dubte, la part més significativa d'aquesta guerra ha estat al Kurdistan contra el feixisme de l'IS i AKP-MHP. La mentalitat i la política que imposaven el colonialisme i el genocidi al poble kurd es manifestaven com a terrorisme feixista i massacres a l'Orient Mitjà i a tot el món. Està clar que el Kurdistan es manté sota el colonialisme i el genocidi que alimenta terrorisme feixista i les massacres a Turquia, Orient Mitjà i el món en general."


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada