diumenge, 13 d’octubre del 2019

Comunicat de l'autoadministració del Nord i Est de Síria

A l'opinió pública,

L'autoadministració del Nord i Est de Síria, mitjançant les seves forces armades, les Forces Democràtiques de Síria (SDF), formades per tots els components de les àrees autogestionades que van combatre el terrorisme, començant el 2014 a Kobanê i més tard van continuar amb les batalles per l'alliberament contra el grup terrorista al Nord i Est de Síria, que van aconseguir alliberar Manbij, a l'oest de l'Eufrates, Tell Abyad, Tabqa, fins que van conquerir l'anomenada capital de l'Estat Islàmic, ar-Raqqà, i després van marxar sobre Deir ez Zor on van declarar la victòria sobre aquest grup, el 23 de març de 2019. Aquesta zona geogràfica és equivalent a un terç del territori total de Síria.

Les SDF van perdre 11.000 màrtirs morts i 24.000 de ferits, incloent-hi discapacitats permanents, en aquestes batalles. Aquest fou l'alt preu per alliberar els sirians i tots els components de la societat de la brutalitat i l'opressió d'aquestes organitzacions terroristes i preservar la integritat territorial de Síria.

El nostre projecte pel Nord i Est de Síria no demana la secessió, sinó pel diàleg i la resolució de la crisi siriana pacíficament. No hem atacat cap país, en especial Turquia, encara que aquesta persisteix en anomenar-nos terroristes tot i haver jugat un paper clau en la lluita contra el terrorisme a Síria.

Avui Turquia està envaint el territori sirià alliberat per les SDF amb la sang i els sacrificis dels seus fills i filles. Els cinc darrers dies, els crims més odiosos contra civils desarmats han estat perpetrats. Les SDF han respost amb dignitat i coratge, tot plegat resultant en la mort i ferides dels seus combatents, amb la voluntat de preservar la integritat de Síria; malgrat això Turquia insisteix en el seu assalt. Com a resultat de tot plegat, hem hagut d'arribar a un acord amb el govern sirià, qui té la responsabilitat de protegir les fronteres de l'estat i preservar la sobirania siriana. Per aquest acord l'exèrcit sirià pot entrar i desplegar-se a la frontera turco-siriana per ajudar a les SDF a refusar l'agressió i alliberar les àrees on hi hagin entrat l'exèrcit turc i els seus mercenaris. Aquest acord ofereix una oportunitat per alliberar la resta de territoris i ciutats sirianes ocupades per Turquia com Efrîn i d'altres localitats.

Malgrat això, cridem al nostre poble i a la resta de components de la societat del Nord i Est de Síria, especialment a les zones de frontera, per a que aquest desplegament es faci amb coordinació i compatibilitat amb l'autoadministració del Nord i Est de Síria i les SDF.

L'autoadministració del Nord i Est de Síria

Ayn Issa, Síria

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada