dissabte, 12 d’octubre del 2019

Les tribus àrabs del Nord de Síria convoquen la mobilització general contra la invasió turca


La fal·làcia de considerar la invasió turca del Nord i Est de Síria com un "atac contra els kurds" s'ha evidenciat avui en una massiva concentració de les tribus àrabs beduïnes de les regions de Jazira i Deri ez Zor. A Shaddadi, conquerida amb gran sacrifici contra l'Estat Islàmic, el co president de l'Assemblea Tribal de Jazira, Suleyman Derwîş, ha cridat a la mobilització general:

"Les SDF van rescatar tots els pobles i regions, kurds, àrabs, musulmans, cristians, yezidis del terrorisme de l'Estat Islàmic i avui resisteixen contra els greus atacs de Turquia. Aquests atacs realitzats per l'estat turc no són acceptats per les tribus àrabs sirianes, ja que conduiran a la revifalla de l’IS.

Les tribus Jazira i Deir Ez-zor condemnen els atacs militars en curs i fan una crida a la comunitat internacional a buscar una solució política i aturar els atacs. Juntament amb la nostra joventut, com a tribus àrabs, declarem la mobilització general per protegir les nostres terres".

El líder tribal va dirigir-se "al Consell de Seguretat de les Nacions Unides i a la comunitat internacional per sortir del seu silenci i evitar els atacs de genocidi ètnic que Erdogan vol dur a terme al nord i l'est de Síria".

Per a saber-ne més:
- Informe sobre les tribus àrabs del Nord de Síria (24.02.2017)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada