diumenge, 13 d’octubre del 2019

Confirmat acord amb Àssad per entrar a Manbij i Kobanê

Ambdues ciutats estan amenaçades pels invasors turcs des de Jarablus. Aquesta nit han entrat ponts flotants per a poder creuar l'Eufrates i Turquia prepara un atac imminent contra la ciutat kurda de Kobanê així com ja ha llençat diversos atacs contra l'àrab de Manbij. Segons la cadena Al Mayadeen l'Exèrcit Sirià Àrab (SAA) podria desplegar-se a les dues regions en 48 hores segons el cap de la regió de l'Eufrates del govern sirià, Mohammed Shaheen. Un representat de les SDF acaba d'anunciar a la població que l'acord ja està tancat i esperen l'arribada de l'SAA abans de demà. de fet, a les nou del vespre (vuit del vespre hora catalana) de Síria, un comboi de tropes de l'SAA ha entrat a Manbij que fins ara estava sota defensa del Consell Militar de Manbij/SDF després de mesos d'atacs dels mercenaris turcs.

Avui mateix les tropes dels EUA, s'han retirat deixant indefenses les dues zones. Tot i que les Forces Democràtiques Sirianes, SDF, estan defensant-se de les tropes invasores el fet de no comptar amb cap suport aeri fa impossible resistir de forma prolongada. Les SDF van demanar ahir a la comunitat internacional una "zona d'exclusió aèria" com la que s'aplica al Kurdistan de l'Iraq però cap estat va accedir-hi.

Per la seva part Donald Trump ha ordenat avui la retirada total de Síria. Aquesta s'ha de fer en menys de trenta dies i només tindrà una excepció: el lloc d'al Tanf. Situat fora del Kurdistan, a la regió àrab, és una posició al mig del desert entre les fronteres iraquiana i jordana.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada