dilluns, 28 d’octubre del 2019

Comunicat de les SDF sobre la mort del líder de l'Estat Islàmic: "vam detectar a al-Baghdadi en zones sota el control militar de l’estat turc"

"Com a resultat dels esforços conjunts de més de cinc mesos entre la intel·ligència militar de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) i les forces dels Estats Units, i en coordinació al màxim nivell, el cap de l'organització terrorista Estat Islàmic (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, va ser eliminat en una operació conjunta a prop d'una base militar turca a Barisha, el camp del nord de la província d'Idlib a la matinada d'avui. Aquest èxit històric va ser el resultat de l'estreta cooperació entre les SDF i els Estats Units d'Amèrica.

Destaquem que aquesta operació es va retardar més d’un mes a causa de l’agressió turca a la nostra regió. Considerem l’operació com una venjança per les massacres comeses per l’organització terrorista a Kobanê, Sinjar, la conca de Khabour, la Plana de Nínive, Kirkuk, Khanaqin, Makhmour i una venjança per les dones Yazidi kurdes i, sobretot, i una venjança per la humanitat i tota la víctimes de crims ISIS a tot el món.

L’operació va tenir lloc després que la nostra intel·ligència militar documentés durant els últims mesos la presència de líders d'IS d’alt rang inclosos al-Baghdadi en zones sota el control militar de l’estat turc. Hem compartit alguns detalls sobre aquest tema amb diversos mitjans de comunicació després de l’alliberament de la ciutat de Baghouz el març del 2019.

Advertim al món del perill que les faccions jihadistes amb l'exèrcit turc puguin entrar a zones de Ras al-Ayn i Tell Abyad ocupades per milícies de Turquia i que la regió es pugui convertir en un altre refugi segur en el qual IS pugui trobar oportunitats de reorganitzar-se.  Ja hem indicat que membres de l’IS i alguns líders superiors del grup ja s’han traslladat a zones controlades per l’exèrcit turc al nord de Síria. La presència de l’exèrcit turc i els seus mercenaris a Idlib, Efrîn i l’anomenat “Escut d’Eufrates” i la recent operació que va provocar la mort d’al-Baghdadi a la mateixa zona on hi és present l’exèrcit turc és una prova més de l’autenticitat de les nostres repetides advertències.

Com a SDF, tot i agraint a tots els partits i forces que han contribuït a l’èxit d’aquest procés històric, confirmem els nostres esforços conjunts continuats amb la coalició internacional dirigida pels Estats Units d’Amèrica i que els nostres serveis d’intel·ligència intensificaran els esforços per perseguir i combatre els líders de l’IS i les seves cèl·lules ”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada