dissabte, 12 d’octubre del 2019

La Lliga Àrab denuncia "un veritable genocidi dels kurds" de Síria i l'acusa de neteja ètnica

El secretari general de la Lliga Àrab, Ahmed Aboul Gheit, va instar Turquia a aturar immediatament la seva operació militar al nord-est de Síria i retirar les seves tropes del país àrab. Turquia ha violat la resolució 2254 de l'ONU, de 2015, han recordat els estats àrabs, que han acusat Erdogan de voler transformat la realitat ètnica de Síria

"Condemnem aquesta agressió, cridem a Turquia a detenir totalment i de manera immediata totes les accions militars, així com a retirar les tropes que van entrar al territori sirià", va dir Gheit en intervenir en l'obertura d'una reunió d'emergència avui a El Caire de la Lliga Àrab dedicada a l'operació militar de l'Exèrcit turc a Síria.

A més, el secretari general de la Lliga Àrab va atribuir tota la responsabilitat a Turquia "per possibles conseqüències humanitàries de l'agressió". Segons Gheit, hi ha el risc d ' "un veritable genocidi dels kurds" que viuen en aquestes regions de Síria. El cap de la Lliga Àrab va destacar que prop de 300.000 persones podrien convertir-se en refugiades com a resultat de les accions turques.

Reunió avui a El Caire

A més, els ministres d'Exteriors dels països de la Lliga Àrab van acordar examinar mesures polítiques i econòmiques contra Turquia a resposta a l'ocupació de Rojava:

"El Consell de la Lliga Àrab a nivell de ministres d'Exteriors va acordar examinar l'adopció de mesures urgents per contrarestar l'agressió turca contra Síria, inclosa la reducció de les relacions diplomàtiques i el cessament de la cooperació militar", diu el comunicat de l'organització publicat al final de la reunió d'emergència celebrada al Caire. Els països àrabs també podrien reconsiderar les relacions amb Ankara en els àmbits d'economia, cultura i turisme, precisa el text.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada