dissabte, 12 d’octubre del 2019

"Turquia ha decidit quan comença la guerra, nosaltres decidirem quan acabarà".


Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) han realitzat una roda de premsa avui per analitzar l'escenari obert per la invasió turca del 9 d'octubre. El portaveu de la milícia aliada àrab-cristiana-kurda-turcmena, Redur Xelil, ha informat que 23 membres de les SDF han estat assassinats i 37 ferits. "L'exèrcit invasor turc, a tota la frontera, ha usat tota la seva força amb tecnologia avançada". Les baixes dels invasors són de 118 morts i 90 ferits. "En cap cas hem disparat, ni una sola bala, contra territori de Turquia". Xelil ha xifrat en 200 els civils morts per foc turc.

Segons Xelil "els nostres aliats ens han apunyalat per l'esquena i han retirat les seves forces de la frontera deixant que Turquia envaeixi el Nord i Est de Síria". L'escenari es complica per la reactivació de l'Estat Islàmic "estem lluitant, avui dia, contra dos fronts, un la invasió turca i l'altre l'IS". "Som en contacte amb tothom, això inclou Damasc. Si hi ha resultats d'aquests contactes ho comunicarem".

Les SDF no demanen ajuda sinó igualtat de condicions "tenim cura dels soldats de la Coalició internacional i no els demanem, ni els demanarem que defensin la nostra terra. Només demanem per una zona d'exclusió aèria davant els avions turcs". El que a les xarxes s'ha resumit amb el hashtag #NoFlyZone4Rojava "Turquia ha decidit quan comença la guerra, nosaltres decidirem quan acabarà".

Finalment les SDF han advertit que la seva prioritat és defensar-se per no ser anihilades. "Custodiar els centres de detenció de l'Estat Islàmic o perseguir les cèl·lules dorments no és la nostra prioritat.  Només estem centrats en combatre l'agressió turca i protegir el nostre poble d'aquesta. El món pot gestionar el problema de l'IS... si realment els importa".


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada