dijous, 21 de novembre del 2019

Alliberats 5 membres del grup musical Yorum

Bahar Kurt, membre del Grup Yorum, va declarar davant el tribunal turc: "Els qui interpretem cançons populars podem morir, ser empresonats, però les cançons populars no moren. Avui, als carrers de Xile, fan ressò les cançons de Victor Jara, Jara, assassinat sota la dictadura de Pinochet. està mort, però les cançons continuen vives"

La Fiscalia en cap del Grup va presentar un recurs contra la decisió d'alliberament contra els membres del grup però el tribunal va determinar la llibertat d'Helin Bölek, Spring Kurt, Fikret Akar, Yeliz Kılıç i Dilan Uludağ. Els músics eren en presó provisional des del mes de febrer quan foren segrestats per la policia al centre cultural de l'antiga Constantinoble İdil Kültür Merkezi. Trenta associats d'aquest centre continuen a presó.

Yorum és un grup de música folk turca d'esquerra. El desembre de l'any 2017 van passar a la clandestinitat davant la persecució política patida sota el règim d'Erdogan. Han publicat 22 àlbums des de la seva fundació el 1985. Alguns dels seus membres gestionaven un centre cultural alternatiu a Istanbul. La banda havia ofert nombrosos concerts a Europa on viu una important comunitat turca. A Turquia havia arribat a congregar 200.000 persones en els seus concerts enormement populars per barrejar música moderna amb el folklore turc. El grup ja fou detingut el novembre de 2016 i alliberat uns mesos més tard.

Per a saber-ne més:
- Empresonades dues músiques del grup Yorum

- El grup musical Yorum demana asil a l'estat francès
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada