diumenge, 3 de novembre del 2019

Les SDF trenquen el front est de Tell Tamir i obren un segon front a Tell Abyad

 
Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) van iniciar un contraatac l'u de novembre sobre el front de Tell Temir, el més actiu ara mateix al Nord de Síria. Com a resultat van expulsar les forces turques de 9 poblacions. A aquestes s'hi han afegit Jamiliyah, Mulla Salmah i Dawudiyah les darreres hores.
Per la seva part les forces turques han provat de treure pressió sobre el front est atacant aquest matí amb artilleria els pobles de Kasimiye i Mahmudiye. L'objectiu dels turcs és obligar a les SDF, que lluiten de forma conjunta amb l'Exèrcit Àrab Sirià (SAA) d'Assad, a enviar forces a Mahmudiye per afeblir la punta de llança que ha trencat el front est de Tell Temir avança cap a Ras al Ayn/Serêkaniyê. Dos membres de les forces assadistes han mort en combat contra els turcs. Un d'ells de la Divisió 17 i l'altre un àrab del  Partit Social Nacionalista Sirià. Per la seva part els mercenaris han continuat amb el saqueig de Serêkaniyê fins al punt que han marcat les cases que es volen quedar.


 Casa kurda reservada a Serêkaniyê pel mercenari de Turquia Mutasim Abu Mohammad Al-Janoudi

Aquest no és l'únic front actiu al Nord de Síria. SDF i SAA han reactivat l'acció a la vora de Tell Abyad/Girê Spî. Aquest mateix matí Les SDF han expulsat els mercenaris turcs de Xirbet Beger al sud oest de Tell Abyad.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada