dijous, 21 de novembre del 2019

Continuen estables els dos fronts de guerra

Ahir un dron turc va matar dos membres d'una mateixa família al sud de Kobanê en un nou crim contra civils. Els fronts de combat al nord de Síria s'han estabilitzat en dos eixos: a Ayn Issa i a Tell Temir.

La iniciativa continua en mas de les forces invasores turques que han centrat els seus atacs en un càstig artiller. L'objectiu d'Ankara és fer-se amb el control de Zirkan (en àrab Abu Rasin), al front de Tell Temir, escenari de combats des del 4 de novembre.L'Exèrcit Sirià Àrab (Assad) va enviar tancs per primera vegada al front de Tell Temir precisament a Zirkan quan les bandes pro turques estaven avançant al poble el 10 de novembre. En el mateix front la milícia cristiana Mawtbo Fulhoyo Suryoyo (Consell Militar Siríac, MFS)* manté a ratlla els mercenaris a Menax i Reshediye.

Avui 5 membres de les forces del govern sirià (SAA, Exèrcit Àrab Sirià) han perdut la vida després que grups recolzats pels turcs van atacar una posició de les forces sirianes amb morter i drons, entre els pobles de Rabiat i Tell Warda, al camp de Zirkan.


Al front occidental, prop d'Ayn Issa, els turcs van atacar Misherfa, Silip, i el graner de Qiz Eli,. En aquest cas pretenen fer-se amb el control de l'autovia M4 i estan usant tancs. Segons les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) han mort 15 invasors, entre ells 8 a Serêkaniyê en l'explosió d'un arsenal. La milícia siriana reconeix dues baixes mortals en els combats d'ahir i 4 ferits. A més van resultar ferits 3 civils de Rojava.* Forma part de les SDF

 Funeral a Tell Hamis per 3 milicians de les SDF morts en combat contra forces turques al Kurdistan sirià

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada