diumenge, 3 de novembre del 2019

Nisha Gawriyeh, HSNB: "No deixarem que els jihadistes ocupin les nostres terres i massacrin i violin les dones assíries, armènies, kurdes i siríaques"


La portaveu de les Forces de Protecció de les Dones de Beth-Nahrin / Hayle du Sutoro da Nese d’Bethnahrin (HSNB), la milícia femenina cristiana afiliada al Consell Militar Siríac (MFS) ha afirmat que "No deixarem que els jihadistes ocupin les nostres terres i massacrin i violin les dones assíries, armènies, kurdes i siríaques. Ens resistirem i les dones s’han d’afrontar als atacs i a l’ocupació de l’exèrcit turc a Síria ”.

"Les unitats de protecció de les dones siríaques de Bethnahrin continuarem mantenint-nos en primera línia i eliminant les amenaces contra el nostre poble fins que la invasió de l'estat turc sigui repel·lida".

La miliciana cristiana ha recordat que la situació actual ve de molt lluny. "Els otomans ja decapitaren dones i nens armenis. Assiris, sirians, armenis van fugir de Turquia i l’Iraq a causa de massacres i van trobar refugi a Síria. La majoria es van establir a Tell Tamir. La vida d'aquesta gent torna a estar en perill ". HSNB i l'MFS van anunciar ahir els seu desplegament a Tell Temir i la Vall del Khabour (on actua la milícia assíria Força d'Assur) en nom de les SDF. Assiris i siríacs són minories cristianes del Pròxim Orient amb litúrgies esglésies (les descendents de la jacobita i les de la nestoriana) i llengües separades (assiri i turoyo).
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada