dimarts, 5 de novembre del 2019

Les SDF refusen la pressió del govern d'Àssad per integrar individualment als milicians

Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) han respost a la crida que el 30 d'octubre va fer el ministre de defensa d'Àssad. El règim vol integrar individualment a membres de els SDF i discutir l'estatut dels qui no han fet el "servei militar obligatori", eufemisme per a referir-se als joves que duen sis anys combatent l'Estat Islàmic sense cap ajuda de Damasc. Malgrat el to del ministre fou diferent a l'oratòria del Baas. Va acceptar que kurds i àrabs comparteixen "un mateix enemic", en referència a l'imperialisme turc. Damasc va insistir en "restaurar cada centímetre dels nostres estimats territoris sirians". El fet d'usar el plural i voler restaurar la integritat són passos en la bona direcció reconeixent la pluralitat de Síria i recordant que Efrîn és en mans de Turquia.

El mateix dia les SDF van indicar en un comunicat que preferien "reestructurar" la xarxa militar siriana i operar sota un "mateix paraigua" però mantenir-se com a milícia separada:

"Els membres del Comandament General de les Forces Democràtiques de Síria agraïm qualsevol intent de defensa de Síria i de fer front a les agressions turques contra el nostre país i el nostre poble.
La nostra posició va ser clara des del principi que la unitat prové d'una solució política que reconeix l'estatus especial de les SDF i la seva estructura i que trobi un mecanisme saludable per reestructurar l'establiment militar de Síria per convertir-se en un paraigua per a unificar els esforços" .

El comandant de les SDF, Mazloum Abdi, també va rebutjar l'oferta : "La forma i el mecanisme del ministeri de Defensa de Síria i la seva crida als membres de les nostres forces a" unir-se individualment "a l'Exèrcit sirià no és benvinguda".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada