dimecres, 1 de desembre del 2021

Alemanya condemna a cadena perpètua a un islamista per matar de set, lligada sota el sol, a una nena kurda de 5 anys

Un tribunal federal alemany de Frankfurt ha condemnat Taha Al Jumailly, membre d'Estat Islàmic a cadena perpètua per crims de guerra i genocidi. L'home va retenir i abusar d'una nena de la minoria kurda yezidia a qui va mantenir esclavitzada a la ciutat iraquiana de Fallujah entre el juliol i el setembre del 2015. Els jutges de l'Alt Tribunal Regional de Frankfurt han declarat Taha Al-Jumailly, de 29 anys, "culpable de genocidi, crims contra la humanitat amb resultat de mort, crims de guerra i complicitat en crims de guerra". Aquest és el primer veredicte que condemna algú d'Estat Islàmic per crims de guerra contra la minoria kurda. Més de 5.000 membres d'aquesta minoria van morir a Síria i l'Iraq durant el califat integrista el 2014.

La Fiscalia ha sostingut durant el judici que la mort de la nena formava part del pla del grup terrorista d'acabar amb el poble yazidita, que ha patit un "genocidi" a mans d'Estat Islàmic, com va reconèixer al maig un equip de recerca de l'ONU. Segons el veredicte, la nena, de cinc anys, va morir de set lligada sota el sol a la reixa del pati de l'acusat, que ara haurà de pagar 50.000 euros a la mare.

L'acusat havia comprat el 2015 com a esclaves la nena i la mare, que procedien d'un grup de yazidites presoners a l'Iraq.L'home va ser localitzat a Grècia i lliurat a Alemanya. Aquest dimarts, en sentir el veredicte, ha perdut el coneixement. La dona del condemnat, de nacionalitat alemanya, ja va ser sentenciada a deu anys de presó com a còmplice de la mort de la nena.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada