dilluns, 20 de desembre del 2021

Apareix mort el pres polític kurd Vedat Erkmen, el cinquè en 10 dies

Vedat Çem Erkmen estava detingut a la presó tipus F de Tekirdağ núm. 2 i estava complint una condemna de cadena perpètua agreujada. Va morir diumenge 19.12.2021 en circumstàncies sospitoses. L'administració de la presó, que va trucar a la família d'Erkmen cap a les 9 de la nit de diumenge, va afirmar que Erkmen es va "suïcidar" a la seva cel·la. La família d'Erkmen i els advocats de l'Associació de Drets Humans (İHD) i de l'Associació d'Advocats per la Llibertat (ÖHD) van anar a la presó de Tekirdağ. No obstant això, es va saber que els tràmits de l'autòpsia a Erkmen es van dur a terme abans que arribessin la seva família i els advocats.

'Vedat va ser assassinat!'


Gürkan Isteli, membre de la Comissió de Presons de l'ÖHD Istanbul Branch, va publicar una declaració a les xarxes socials dient: "Què amaguen de qui? Vam anar i tornar entre la presó, el jutjat i l'hospital durant hores. La presó va rebutjar totes les nostres peticions per veure el cos. Hores més tard hem pogut arribar a la fiscalia de guàrdia, i acabem d'identificar i rebre el cos”. Isteli va dir: "El nostre client, Vedat Erkmen, va ser traslladat de la seva cel·la a una cel·la d'aïllament fa uns dies. Com a motiu de la mudança, van dir que 'no estava segur'. Diem que va ser assassinat obertament. Per què hauria de ser? Vedat, que va ser traslladat de la seva cel·la per garantir la seva "seguretat vital", s'ha suïcidat?

Isteli va afegir que en la trucada telefònica que Erkmen va fer al seu germà divendres passat (17 de desembre), li va dir que en la propera visita, el 23 de gener, volia que la família presentés una denúncia penal contra l'administració penitenciaria. Isteli va dir que el taüt i el vehicle funerari no es van donar. Davant la reacció de la família, que va demanar una manta per com a mínim embolicar-hi el cos, es va lliurar el taüt. Com que no es va facilitar el vehicle funerari, el cadàver d'Erkmen va ser portat a la Direcció dels cementiris de Küçükçekmece amb el vehicle cedit per la família. El cos d'Erkmen serà portat a l'Associació Digor Dağpınar d'Esenyurt. El cos serà enviat a Kars, la seva ciutat natal.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada