divendres, 3 de desembre del 2021

Estat Islàmic realitza dues matances de kurds a Qarachogh, Kurdistan de l'Iraq

Set combatents peshmerga i tres civils han mort amb altres ferits en un altre atac de l'Estat Islàmic (IS) a la ciutat de Maxmur d'Erbil, Kurdistan de l'Iraq, ahir a la nit. L'ofensiva arriba quan la missió de combat dels Estats Units a l'Iraq s'acosta al final, ja que les activitats del grup han vist un augment al país durant les últimes setmanes, especialment a les zones en disputa entre Erbil (Hewlêr) i Bagdad.

El grup islamista va atacar els pobles de Liheban i Khidirjija a la zona de Qarachogh. En un segon atac també a Qarachogh, IS va atacar civils, matant tres germans i el més petit només tenia 11 anys. "El meu germà ens va informar i va dir que sortiu, Daesh [acrònim àrab d'IS] ha envoltat la casa", va dir Kazim Ismael, un dels germans dels assassinats, després de l'atac. "Vam lluitar amb tota la força que teníem, vam resistir però malauradament van ser martiritzats".

L'IS es va apoderar del control de zones de terra a l'Iraq el 2014. Va ser declarat territorialment derrotat el 2017, però continua realitzant bombardejos, atacs de cop i fugida i segrestos a diverses províncies. Els funcionaris peshmerga han atribuït els atacs mortals de l'IS a la falta de coordinació entre ells i les forces iraquianes a les zones en disputa. El ministeri peshmerga en la declaració va demanar al ministeri de defensa iraquià i a les forces de la coalició internacional que cooperin, coordinen i iniciïn les seves operacions ràpidament sense esperar. Els esforços per formar brigades conjuntes a les zones en disputa van començar a principis d'any, però s'han estancat. Amb els darrers atacs, en només sis dies han estat assassinats disset peshmerga i han resultats ferits nou més.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada