dimecres, 29 de desembre del 2021

Dos ferits en un atac amb ganivet a l'oficina prokurd de l'HDP a IstanbulLa policia turca va detenir ahir dimarts un home que va ferir dues persones durant un atac amb ganivet a una oficina de districte del Partit Democràtic dels Pobles (HDP) prokurd a Istanbul, va informar el lloc de notícies Duvar.

L'agressor va entrar a l'oficina de l'HDP al districte de Bahcelievler d'Istanbul i va fer preguntes al personal abans d'amenaçar amb "matar tots els que hi havia a l'edifici". L'agressor va ferir un membre del personal Ramazan Dişarı abans de ferir també Aziz Şimşek, que va intentar detenir-lo.

"Després de donar-li te (a l'agressor), va cridar 'he vingut a matar-te' i li va agafar l'arma i em va atacar amb un ganivet", va dir Duvar, citant Dişarı. "Llavors va tirar el seu ganivet a un company que va intentar aturar-lo". L'incident suposa el segon atac a una oficina de HDP en aquest any.

Un home armat va assaltar l'oficina de l'HDP a la província occidental d'Esmirna al juny, matant una empleada. El govern turc ha liderat durant anys una repressió contra l'HDP, el segon partit d'oposició de Turquia al parlament. El partit està acusat de vincles amb el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), un grup armat que porta quatre dècades en guerra per l'autogovern kurd a Turquia. L'HDP nega els càrrecs.

L'oficina del governador d'Istanbul va anunciar que havia iniciat una investigació sobre l'incident, va dir Duvar, i va assenyalar que la policia havia confiscat dues armes i sis bales al sospitós.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada