dissabte, 16 de maig del 2015

El cantó de Cizîrê obre un primer orfenat

Després de quatre anys de guerra a Síria, la mainada és una de les víctimes col·laterals més afectada pel conflicte. Més de cinc milions d'infants en pateixen les conseqüències. Una de les més dures és la pèrdua dels pares. 

El cantó de Cizîrê, a Rojava (Kurdistan de Síria) va obrir el seu primer orfenat aquesta setmana.  Anomenat "Món dels Nens Orfes", es troba a la localitat de Rimelan, prop de la ciutat de Girkê Legê (en àrab Al-Muabbada).  

La co presidenta cantonal, Hediye Yusuf, va parlar en la cerimònia d'inauguració, afirmant que el poble de Rojava continuaran satisfent les seves necessitats i governant-se mitjançant l'autonomia democràtica sense importar les amenaces de l'Estat Islàmic. "Per descomptat, seria millor per a aquests nens que creixen amb les seves pròpies famílies, però en la nostra regió, el nombre de nens que han quedat orfes ha crescut recentment", va dir Emine Umer, president del Consell de la Dona.

El consell de les dones del cantó va organitzar la cerimònia d'obertura, a la qual van assistir grups, grups de suport locals de dones per a les famílies dels màrtirs, funcionaris cantonals i Save the Children.
Foto: Agència JINHA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada