dilluns, 11 de maig del 2015

L'actor Michael Enright (Pirates del Carib, CSI) s'ha incorporat a les YPG a Síria


No és una celebritat però és un actor conegut per la seva participació a pel·lícules de renom com Pirates del Carib, Nit i Dia (Knight and Day), amb Tom Cruise, o Old Dogs amb John Travolta i Robin Williams; les sèries Castle, Los Angeles: Districte criminal o C.S.I. L'actor britànic ha abandonat Hollywood ja fa setmanes i s'ha incorporat a les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG).
"IS és una abominació. Aquesta és una crida a tota la humanitat, una crida a tothom, per a que facin tot el que puguin de la manera que puguin". Enright ha decidit suïcidar-se, diu, abans que caure pres de l'IS. Com fan moltes milicianes kurdes guarda una bala de reserva. Sap que l'IS prioritza aconseguir presos occidentals doncs els hi permeten obtenir ressò.

En un missatge a facebook, Enright ha afirmat "Als meus amics i família; Sóc ara a Síria amb les guerrilles kurdes. Molts de vosaltres no entendreu per què sóc aquí per lluitar contra Isis (...) He vingut fins aquí a ajudar-los (en referència al poble kurd)." Lions of Rojava també ha publicat una fotografia del britànic plantant arbres a la vora del front probablement a Tell Temir.

Michael Enright, amb 51 anys, fa dos mesos que està entrenant-se amb les YPG. "Dorms en uniforme, el dus posat les 24 hores del dia. Dorms a la vora del teu kalashnikov. Anomeno a la meva Olga ja que és romanesa. És la meva companya tothora, per tant li he posat un nom". L'actor està destacat ara al Kurdistan de Síria on comparteix una unitat amb altres trenta occidentals que lluiten de forma voluntaria amb les Unitats de Defensa Popular (YPG).


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada