diumenge, 17 de maig del 2015

La "Brigada Internacional" de les YPG

Són majoritàriament nord-americans però no només. La varietat dels voluntaris internacionals de les Unitats de Defensa Popular (Yekîneyên Parastina Gel, YPG) és molt gran. De Nova Zelanda, Regne Unit o Països Baixos.

El diari The Telegrapgh, amb un excel·lent treball fotogràfic, els anomena Equip Llibertat (Team Freedom) i les YPG els han concentrat al front de Tell Temir, al sud del cantó sirià de Cizîrê. Abans eren principalment al front de Shengal (Kurdistan de l'Iraq). Tenen entre 20 i 30 anys però un canadenc, per exemple, ja té 67 anys. El diari mostra a Hewal Zinar (alies del voluntari) entrenant-se malgrat la seva edat.
Hewal Sipan, alies d'un voluntari xinès de les YPG

A part dels membres d'aquest grup operatiu que combat conjuntament hi ha voluntaris de diversos indrets: Xina (Hewal Sipan), França, Espanya (Hewal Argesh al vídeo però n'hi ha com a mínim un altre). També hi ha voluntàries. Fa una setmana arribava una jove mare dels EUA. Dos companys de nacionalitat s'han incorporat just a principis de maig. Com afirma el voluntari neerlandès: "No hi ha cap altre lloc al món on sigui més clar que lluites per la llibertat i la tolerància".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada