dijous, 28 de maig del 2015

YPG fa balanç de 15 dies d'ofensiva: 532 morts de l'IS

El Comandament General de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) ha anunciat avui el primer balanç de l'Operació  del Comandant  Rubar Qamişlo. L'anàlisi és des del 6 al 21 de maig, per tant no inclou les operacions de diumenge a dimarts a MabroukahEl van presentar Redur Xelîl (YPG) i Hevro Kino Gabrial representant el Consell Militar Siríac (MFS).

D'acord amb el balanç dels primers quinze dies de  l'operació , 532 membres de l'Estat Islàmic (IS) han mort. S'han recuperat 146 cossos. Altres dos membres del grup van ser capturats amb vida.  D'acord amb el balanç, 221 llogarets i un seguit de masos ubicats en una àrea de 1.100 quilòmetres quadrats sota l'ocupació d'IS han estat netejats en aquests 15 dies.

 YPG també va confiscar grans quantitats de municions incloent-hi centenars de rifles i dotzenes de llançadors de coets, així com 8 vehicles militars, 4 camions, 7 bulldozers, 1 autobús i molts documents.Durant l'operació, també es van destruir 53 vehicles militars dels islamistes, a més dels 14 carregats d'explosius, 1 tanc, 2 Panzers i un 1 camió.

 
Redur Xelil va declarar que el 21 de maig van finalitzar amb èxit la primera etapa de l'ofensiva que es va iniciar el 6 de maig amb l'objectiu d'alliberar muntanya Kezwan (Abdulaziz) bastió principal de l'IS, la regió estratègica de Alya i els pobles prop de riu Khabour per evitar una massacre contra el poble assiri. 

Xelil va demanar a les organitzacions internacionals per contribuir a la neteja de mines sembrades pels grups islamistes. Al voltant de 6.000 mines han estat plantades en aquesta zona.Hevro Kino Gabrial va subratllat que la derrota de l'IS ha reforçat la moral de la gent local. 

"No hi ha dubte que aquesta gran fita ha estat aconseguidagràcies a la valentia dels nostres màrtirs. En aquesta ocasió, commemorem als nostres 46 companys martiritzats en l'operació reeixida, incloent-hi el Màrtir Rubar Qamishlo, Brûsk Amed, Ciger Qamişlo, Zilan İntikam, Hêvî Gever Marînos, i el lluitador internacionalista Aryel Kobani (Mihemed Yusuf Kerimi, KurdisCat: de nacionalitat iraniana). Dediquem aquesta gran victòria a la memòria de tots els màrtirs que van sacrificar les seves vides per construir un futur comú dels nostres pobles ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada