dijous, 7 de maig del 2015

L'explosiu que fa servir l'IS entra per Turquia


El nitrat d'amoni que utilitza l'Islamic State (IS, Estat Islàmic) per a fabricar bombes entra per Turquia. Ho fa oficialment com a fertilitzant però la realitat és que aquest autodetonant es deriva per a fer explosius doncs no se li dóna un ús agrari. L'IS controla gran part de la frontera nord-est de Síria amb Turquia després de derrotar l'FSA de la zona l'any 2.014. El pas d'Akcakale, a territori turc, és utilitzat pels turcs per fer arribar els subministraments. D'allà creua cap a Tell Abyad on, des de fa setmanes, l'IS manté un front defensiu vers les YPG/YPJ a més de 20 quilòmetres de la ciutat.

Així ho evidencia un article del The New York Times que inclou fotografies de Diego Ibarra Sánchez amb l'arribada del nitrat d'amoni. El diari nord-americà fa un repàs dels atemptats on s'ha usat aquest compost (Oklahoma, Kenya o a la pròpia Turquia) i recull testimonis de treballadors de la zona així com d'un químic de la Universitat d'Indiana afirmant que els sacs són de nitrat d'amoni.

Una evidència més a afegir a les 20 que vam explicitar el passat mes de gener del suport de la República de Turquia als fonamentalistes sunnites de l'IS.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada