diumenge, 23 d’octubre del 2016

Els peshmerga encerclen Bashiqa, maten el seu cap militar i són a 9 km de Mossul


Les forces peshmerga han afirmat avui que l'objectiu de l'operació a gran escala contra l'Estat Islàmic (IS, Islamic State), prop de Bashiqa 20 quilòmetres al nord-est de Mossul s'havia aconseguit. Amb aquests avanços nou quilòmetres dels afores de Mossul." Abu Faruq, emir (cap militar en àrab) de l'Estat islàmic de Bashiqa ha estat mort. A Faziliya un altre comandant, Abu Karar, ha estat abatut a trets en els combats.

8 pobles sota setge

El comunicat del Comandament General de les Forces  Peshmerga de la regió del Kurdistan va emetre un comunicat revelant que "aproximadament a les 12:00 (hora local), les forces peshmerga van aconseguir el seu objectiu principal en una operació a gran escala a prop de Bashiqa, al nord-est de Mossul."

Les forces kurdes han acordonat vuit pobles, en una àrea d'uns 100 quilòmetres quadrats. Bir Halan, Faziliya, Omar Qapchi, Kanone, Bahzan, Khrab Dalil, Tis Khrab Bchuk, i Tis Khrab Gawra van ser acordonades. Dues columnes han sortit de la muntanya de Bashiqa, per l'est i oest, i han convergit al migdia al sud de Bashiqa.

Canvi de tàctica kurda

"Les forces peshmerga també han controlat un tram important de la carretera Bashiqa-Mossul que permet limitar llibertat de moviments i evitar la possibilitat d'enviar reforços". El canvi de tàctica kurda és, doncs, evident. Des de dilluns es tractava de conquerir les poblacions deixant un espai per fugir. Això ha provocat que l'Estat Islàmic aprofités els corredors per fer arribar reforços. Fins i tot simulava retirades que usava per llençar contra atacs. Ara, però, el Comandament General de les Forces de Peshmerga ha decidit tancar totalment les zones a conquerir amb maniobres envoltants. Per tant Bashiqa no serà presa a l'assalt sinó que serà objecte d'un setge.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada