diumenge, 23 d’octubre del 2016

Propers actes del KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan

Dilluns 24 amb la Universitat de Manresa ha organitzat una sessió sobre el poble kurd a la FUB. Començarà a les sis de la tarda i té una duració prevista de dues hores. Dimarts 25 rebrem una delegació del Kurdistan nord (o turc) que visitarà Barcelona. Per detalls sobre els dos esdeveniments podeu escriure a KurdisCat@gmail.com

Com els anys 2014 i 2015 convoquem a la mobilització del Global Day for Kobanê. Per tercera vegada convoquem davant el consolat de Turquia (Passeig de gràcia, 7 de Barcelona). Aquesta mobilització té àmbit mundial.

Dijous 3 de novembre inaugurarem La Mostra de CineBaix. La Mostra ha optat per dedicar al Kurdistan la sessió inaugural amb la projecció de "Gulistan, Land of Roses" de directora Zaynê Akyol fa un retrat íntim i personal d'un grup de guerrilleres kurdes que es preparen per anar al front. Sense dramatismes ni heroïcitats, tan sols la sinceritat d'un grup de dones que han pres consciència que lamentablement la guerra és l'única manera d'aturar l'expansió d'Estat Islàmic i d'obtenir el reconeixement de la seva nació, el Kurdistan.

Aquest acte està organitzat en col·laboració amb el KurdisCat, que després de la pel·lícula intervindrà amb Amina Hussein, @aminahekmet, i Marc Español, @mespanolescofet, periodistes i col·laboradors de Kurdiscat - Comitè Català de Solidaritat amb Kurdistan.


Divendres 4 de novembre serà el torn de Cardedeu. A dos quarts de vuit s'inicia una taula rodona en el marc de les Jornades Compromesos amb el Món organitzades per l'ajuntament, Generalitat, KurdisCat, Alternativa, Zaituna i el Consell de Solidaritat i Cooperació de Cardedeu. Hi intervindran Amina Hussein i Lucas Español per explicar el context actual kurd.

El 17 de novembre de 2016, a Barcelona, participarem les Jornades Anuals del Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Enguany la seva temàtica són les "Dones militars" per reflexionar sobre qüestions de pau, gènere i militarisme. En concret hi intervindrà la realitzadora i productora Alba Sotorra en la conferència  Els rols de la dona en els conflictes armats. Les altres ponents seran la periodista Nora Miralles, Marís Villellas de la Women's International League for Peace and Freedom (WILPF) e investigadora de la Escola de Cultura de Pau, Yanira Restrepo, ex-miliciana de l'M-19 a Colòmbia i Montserrat Cervera de Dones de Negre. L'acte començarà a dos quarts de vuit de la tarda al l'Auditori Blanquerna, en el carrer Valdonzella 12, Barcelona.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada