dimecres, 12 d’octubre del 2016

Les forces pro turques a 3 km de Dabiq, la ciutat on hi haurà l'apocalipsi segons l'ISLa profecia és clara. L'anuncia Abu Hurayrah, company de Mahoma, en el hadit següent:

"L'Última Hora no vindrà fins que els romans envaeixin Al-Ama'q o Dabiq. Però aleshores un exèrcit consistent en els millors soldats de la terra vindrà llavors de Medina per combatre'ls".

A Dabiq tindrà lloc l'apocalipsi, els musulmans fidels derrotaran els romans i s'acabaran els temps.

Per a l'Estat Islàmic (IS, Islamic State) Dabiq és clau. És el nom de la revista dels que es distribueix a internet, és un recull de les seves 'èxits': assassinats, massacres, bombes, adoctrinament ...

El nom d'Dabiq té una connotació especial per als terroristes jihadistes: és una de les dues ciutats on en un futur tindrà lloc la gran confrontació entre l'islam i el cristianisme.

Qui són, però, els romans? Segons els juristes islàmics és el cristianisme. Però les forces que actualment s'han situat a tres quilòmetres de Dabiq no són cristianes. Tot el contrari. Es tracta de l'exèrcit turc i els seus aliats de l'oposició siriana, nominalment del Free Syrian Army (FSA) però en realitat de l'Islamic Front. I aquí és on descarrila la profecia...o no.


Les tropes d'Estat Islàmic van prendre la ciutat a l'agost 2014 i van destruir la tomba de Sulayman ibn Abd al-Malik. Va ser un dels grans fundadors de l'imperi otomà. Per als islamistes, els otomans (els turcs) són els seus enemics. El govern turc la considerava un lloc sagrat i llegendari, i va intentar protegir la tombes tot i que no estava en les seves fronteres. Però avui és una plaça forta dels jihadistes. De fet, quan es va enunciar el hadit, els romans no eren els cristians sinó els bizantins. I Bizanci, Constantinoble, és avui Istanbul pel que la interpretació del hadit cobra vigència. L'Estat Islàmic està combatent els "romans", és a dir els turcs doncs "Roma", al Pròxim Orient s'identifica més amb Constantinoble, ergo Istanbul, que amb la Roma italiana.

I com s'entén que la lluita sigui contra musulmans? Els exèrcits bizantins utilitzaven massivament tropes auxiliars. Els sirians que actualment combaten al nord d'Alep amb l'exèrcit turc no deixen de ser mercenaris de Turquia, armats per Turquia i dirigits per Erdogan des d'Istanbul. Al capdavall, a Dabiq, l'any 1516 no es van enfrontar cristians contra musulmans sinó mamelucs contra turcs otomans, ambdós musulmans.

L'IS té poques, o cap, possibilitats de conservar Dabiq. La superioritat d'armament dels turcs és molt gran i fins ara ha cedit més de 1.000 quilòmetres quadrats sense baixes. Dabiq, però, és simbòlica ja que la seva cessió a Turquia, sense combat, suposa un gran desprestigi. En canvi, el mateix grup ha donat la volta al hadit: cal deixar que els romans (ergo els turcs de Bizanci) envaeixin la ciutat, sense lluitar, per què això suposarà l'arribada "d'un exèrcit consistent en els millors soldats de la terra vindrà llavors de Medina per combatre'ls". I l'apocalipsi.

Mapa: Edmaps

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada