dissabte, 22 d’octubre del 2016

L'oposició pro turca ataca a les SDF amb contumàcia

L'Exèrcit Sirià Lliure (Free Syrian Army per les seves sigles en anglès) amb suport d'avions i carros de combat turcs, estan atacant des de dijous a les Forces Democràtiques de Síria (SDF). Ho fan en l'enclavament que les SDF van conquerir recentment a l'Estat Islàmic. D'aquesta manera han provocat que les SDF no puguin continuar fent retrocedir a l'Estat Islàmic al nord de la província d'Alep.


La Brigada del Sultà Murad


El coronel Ahmad Ozman, comandant de la Brigada Sultà Murad, un dels grups titelles de Turquia que participen en l'operació "Escut de l'Eufrates" al costat de les forces turques, va dir a Efe per telèfon que els combats transcorren en els pobles d'Al Sheikh Aisa i Herbel. Ozman va afirmar que estan atacant a membres del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan) des d'Aiun i Al Hamidiya. Les seves afirmacions s'han demostrat falses. Ni el PKK té presència a Síria ni les milícies kurdes a la zona dels enfrontaments on actua Jaish al Thuwar, milícia àrab siriana procedent de l'FSA.

SOHR confirma els atacs

L'Observatori Sirià de Drets Humans (SOHR per les sigles en anglès) va confirmar els enfrontaments al nord d'Alep i va apuntar que l'artilleria turca va llançar més de setanta projectils del tipus terra-terra contra les poblacions de Herbel i Al Sheikh Aisa, controlades per les SDF.


SDF desmenteix la versió turca

Les forces armades turques van informar que havien matat entre 160 i 200 guerrillers de les YPG, després de destruir 18 de les seves posicions a la meitat septentrional d'Alep.

Les SDF han desmentit la versió turca. Ni les YPG són a la zona ni les baixes són les indicades. Segons les SDF almenys 19 persones van morir i quaranta van resultar ferides pels bombardejos d'avions turcs envaint espai aeri sirià davant la sorprenent permissivitat del propi govern sirià, de l'aviació russa i de la dels EUA que, en teoria, donen suport a les SDF en la lluita contra l'IS.


Continuen els combats

El Comandament General de les Forces Revolucionàries de les SDF han explicat avui que els atacs han estat constants les darreres hores. L'aviació turca es va retirar ahir i va deixar pas a l'avançament de les forces pro turques de forma general. Han obert un immens front: Semoqe, Al-Hisiye, Um Al-Hosh, Herbe, Sex Isa i fins i tot Tell Rifa'at. Els paramilitars turcs han usat tancs. Les SDF només tenen operatiu un T-72  a la zona i un BMP-1 més alguns "tancs" auto construïts.


Segons les SDF, unitats de la resistència siriana van emboscar una columna d'invasors pro turcs amb 19 morts i 23 ferits i la captura de sis Dshk, vehicles amb artilleria. Dos membres de la milícia de les SDF han perdut la vida i sis han quedat ferits. A aquestes dades caldrà afegir la destrucció d'un tanc turc per part de les SDF a Sheikh Issa quan començava a enfosquir. Afegir que l'artilleria turca ha castigat avui amb 20 atacs d'artilleria el poble sirià d'Hemmame, contra cases de civils.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada