dissabte, 15 d’octubre del 2016

Una brigada completa de l'FSA anuncia que es passa a les SDFUna brigada de l' Exèrcit Sirià Lliure (FSA, Free Syrian Army) es va unir a les Forces Democràtiques de Síria (SDF, Syrian Democratic Forces) dijous 13 d'octubre. La integració es va anunciar en una conferència de premsa a la ciutat d'al Hasakah. La Unió d'Oficials Lliures van anunciar que abandonaven les files de la FSA i unir-se a les forces d'autodefensa. Els seus representants van expressar una forta aversió a l'islamisme que ha anat impregnant l'FSA. En el seu inici aquest moviment revolucionari va néixer en sectors laics i seculars oposats a la dictadura dels Àssad.L'FSA titella turca


Segons el general Hussam al-Awak"Estem assistint al col·lapse gradual dels grups vinculats als Germans Musulmans [rebels] després de la seva cooperació amb Turquia. Aquests grups han estat lluitant contra el poble sirià, en nom de Turquia. Han vingut implementant l'agenda turca a Síria en comptes de lluitar per la llibertat del poble. A partir d'ara treballarem juntament amb les SDF per continuar [la nostra] revolució contra el terror i la tirania".

La Unió d'Oficials Lliures inclou centenars de combatents desplegats a les governacions d'Alep i Deraa, en aquesta darrera, fins ara, les SDF no tenien presència.

"Tenim forces a la regió Qalamoun (sud de Síria) i a diferents parts de la regió nord del país. No podem proporcionar més informació sobre les nostres pròximes operacions i moviments ", ha afegit al-Awak.


Salt qualitatiu i quantitatiu de les SDF

El portaveu oficial de les Forces Democràtiques de Síria, Telal Silo, va dir a ARA News que han rebut els ex rebels de la FSA. Silo era acompanyat pel portaveu de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), Redur Xelil. Les SDF han absorbit habitualment faccions rebels que tal vegada els eren hostils en un principi:
"Aquest és el major grup de combatents que mai s'han unit a les SDF. Amb la presència d'aquests líders i combatents militars altament capacitats i professionals, les Forces Democràtiques de Síria continuaran el seu progrés i alliberar totes les zones en poder dels terroristes de l'Estat Islàmic."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada