dilluns, 31 d’octubre del 2016

Rojava no pot més per la saturació de refugiats

"El nombre de refugiats de Mossul ha anat en augment al Kurdistan sirià [Rojava] i necessitem ajuda urgent de l'ONU i altres organitzacions pertinents. L’Auto-Administració Democràtica no pot fer front a aquesta crisi a causa de la continuació de l'embargament". Son les paraules de Redur Xelil amb una crida ben clara. El portaveu de les Unitats de Defensa Popular reconeix que han obert les fronteres a tothom, fet un enorme esforç sense ajuda però Rojava està esgotada. Mentre molts demagogs s’omplen la boca de “Welcome refugees” giren l'esquena a la zona de l'Orient Mitjà que, amb menor ajuda, ha fet major esforç per acollir a persones refugiades.

Rojava acull ja desenes de milers de refugiats interns sirians, en la seva immensa majoria àrabs. També a persones que fugen de l’Iraq però aquest darrer contingent esta augmentant de forma no sostenible. La comunitat internacional gairebé no aporta cap ajuda, l’agència de refugiats de l'ONU i diverses ONG han estat donant suport als refugiats al Kurdistan sirià i el nord de Síria, però els seus recursos són limitats. A això cal afegir que la Turquia d’Erdogan, el govern d'Assad, l’oposició siriana i fins i tot el Kurdistan iraquià sotmeten Rojava a un bloqueig inhumà.

"Hi ha una necessitat d'una campanya internacional." Segons Xelil.Després del llançament de l'ofensiva de Mossul, el nombre de desplaçats que fugen de l'Iraq a les zones controlades per l'auto-administració-kurda portat ha augmentat.

"Quan l'operació d'alliberament de Mossul va començar, refugiats civils van començar a abandonar la brutalitat del terrorisme a Mossul. Han arribat a Rojava, principalment a al-Hawl" segons Aldar Xelil, co-president del Moviment de la Societat Democràtica (TEV-DEM).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada