dilluns, 10 de juny del 2019

2ª Conferència de les YPJ obre la porta a transformar-se en exèrcit i considera clau l'autodefensa
Les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) van subratllar la importància de l'autodefensa. "La defensa és més valuosa per a les dones que el pa i l'aigua. Com a YPJ, ens considerem responsables de la defensa de totes les dones i els nens i farem el que hem de fer. Les amenaces a les dones, els nens i els pobles d’Orient Mitjà i Síria no s’han acabat ”.

La 2a Conferència (Kofereransa) de les YPJ va determinar que "amb l'esperit de Leyla, l'ambició d'Avesta i el lema" Reestructurem-nos i acabem l'ocupació". L'esdeveniment va ser dedicat a les màrtirs Bêrîvan, Jînda, Hebûn Enteriyê, Destan i Karaçox. "Com a YPJ, hem lluitat, hem resistit amb la nostra gent en la nostra lluita de set anys. I avui, entrarem en un nou procés de lluita i assumirem més responsabilitats i obligacions. Hem organitzat la nostra segona conferència a la qual s’han unit 200 delegades els dies 1 i 2 de juny amb la consciència dels nostres nous deures. El fet que organitzem la nostra conferència aquest mes és sens dubte l’expressió d’un significat històric per a totes les dones de l'Orient Mitjà i les dones kurdes."

Els principals temes tractats a la nostra conferència van ser: el procés polític i militar, 7 anys de pràctica de guerra, reestructuració. Es va reorganitzar la regulació del PJP i es van planificar les decisions sobre màrtirs i educació per als pròxims dos anys de lluita i pràctica ".

"Vam derrotar a l'enemic del món. Com a YPJ, hem decidit assumir el paper de crear una societat lliure, democràtica i equitativa a la nostra conferència, basada en el nostre paper com a força principal en la derrota d’IS. Reiterem la promesa de comprometre's amb la memòria dels nostres màrtirs."

L'organització militar va debatre el seu futur obrint la porta a una transformació:  "ens desenvoluparem i ens enfortirem intel·lectualment i militar per enfortir i especialitzar-nos en la dimensió de la guerra. D'acord amb aquesta mentalitat, vam sentir la necessitat de desenvolupar un exèrcit professional que estigués millor equipat en la Resistència. D'acord amb això, com a YPJ, tenim entre les nostres tasques principals la reestructuració de nosaltres mateixes i la presa de decisions importants en aquest sentit".

1 comentaris:

  • Randy says:
    11 de juny del 2019, a les 7:00

    Nice post.Keep sharing. Thanks for sharing.

Publica un comentari a l'entrada