dimecres, 26 de juny del 2019

Declaració de la KCK sobre la derrota d'Erdogan a les eleccions a Istanbul


La copresidència del Consell Executiu de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) va fer una declaració sobre les eleccions locals a Istanbul. "El moviment d'alliberament kurd i tots els components de les forces democràtiques llançades al novembre han trencat l'aïllament. L'aliança feixista AKP-MHP ha perdut Istanbul "gràcies a una aliança democràtica fonamental a Turquia per democratitzar-la".

"El líder del poble kurd, Abdullah Öcalan, de la solució del problema kurd abordada amb la democratització de Turquia; l'actitud del poble kurd el 23 de juny va ser determinada pel líder Apo. Apo és el principal interlocutor de la solució democràtica del problema kurd com ho va ser ahir." "Tothom hauria de ser conscient del fet que gran part de la guerra de l’estat turc colonialista genocida contra la llibertat és una guerra psicològica."

Segons la KCK, les eleccions del 23 de juny van ser un referèndum sobre la democràcia, com va destacar el Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble), sobre la base de la solució del problema kurd i cap a la democratització de Turquia. "Cal superar el monopoli hostil, polaritzador i autoritari central del poder existent. L'aliança democràtica desenvolupada pels pobles que prenen una actitud d'entesa política a les eleccions d'Istanbul deriva cap a la lluita per a la reconciliació democràtica.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada